Čo rok dal…

Milí Budmeričania, možno mnohí z Vás ani neviete o našej činnosti a tak Vás v krátkosti oboznámime, čo sa nám podarilo v tomto roku:

Na prvom mieste je služba tým, ktorí to potrebujú.
Momentálne sa pravidelne staráme a navštevujeme tri dôchodkyne vo veku 87, 88 a 91 rokov.
Zabezpečili sme aj pooperačnú starostlivosť o pacientku, ktorej dcéra ako živiteľka rodiny tak mohla ďalej chodiť do práce.
Pomáhali sme našim občanom pri starostlivosti o ich rodičov v ťažkom stave pri rôznych úkonoch.
Príležitostne sme navštevovali aj starých spoluobčanov, ktorí sa cítia osamotení.
Požičiavame zdravotné pomôcky ako napr. invalidný vozík, polohovateľnú posteľ, alebo chodítko. Tento rok bol najviac využívaný invalidný vozík, ktorý poslúžil niekomu na pár dní inému na týždeň, či na mesiac.
Z priebežného zberu šatstva a obuvi sme potešili tých občanov, čo majú trošku hlbšie do vrecka a ostatné sme darovali Charite Lackov. Darovaný nábytok a kuchynské potreby putovali do Charity Komárno.
V pravidelnej zbierke potravín pre sestry. M. Terezy sme tohto roku odovzdali 200 kg potravín. Zdá sa to možno veľa, ale keď sestry povedali, že sa k ním denne príde najesť okolo 70 ľudí a v nedeľu často až 120 tak im naša zbierka dlho nevydrží.
Interiérové štúdio nám darovalo dekoračné látky, ktorým sa veľmi potešili v chránenej dielni pre mentálne postihnuté deti o ktoré sa stará Charita v Komárne kde s toho šijú a tkajú, krásne bytové doplnky, ktoré si budete môcť kúpiť na blížiacich sa Vianočných Charitných trhoch v Budmericiach.
Darované paplóny urobili radosť dvom viacdetným rodinám a ostatné potešili detský domov v Močenku.
Snažíme sa tiež podporiť a pomôcť pri rôznych akciách v našej farnosti ako Misie, Duchovná obnova, návšteva misionára z Moskvy…
Spolupracujeme aj s Klubom Dôchodcov a pravidelne mesačne im meriame glykémiu a tlak krvi.
K troške vyzbieraných peniažkov na Vianočných charitných trhoch v Budmericiach sme dostali aj pár finančných darov a preto sme mohli prispieť organizátorom benefičného koncertu v Budmericiach pre ťažko postihnutého chlapca, ďalej sme peknou sumičkou prispeli na kyslíkový prístroj pre Adamka, darovali sme zopár potravinových balíčkov a ešte nám zostalo aj na zorganizovanie stretnutia súrodencov z Budmeríc. Sú umiestnení každý v inom sociálnom zariadení, dosť ďaleko od seba. Túžili sa stretnúť, tak sme im to sprostredkovali.
Teraz pripravujeme Vianočné charitné trhy a tešíme sa na Vás, Výťažok tak ako zvyčajne použijeme pre dobro tých ktorí to budú najviac potrebovať.